Маски за отпусната, повяхнала кожа

Share Button

postavqne-maskaСтягаща белтъчна маска
По принцип тази маска трябва да се прилага предпазливо. Тя е отлична (ако не се прилага много често) за кожа с едри пори, както за мазна и отпусната кожа. До стягащото й въздействие трябва да прибягваме, когато искаме да придадем на уморената си кожа опънат и с това младежки вид, например преди празненства.
Състав: 1 белтък, 1 чаена лъжичка лимонов сок, малко настъргана лимонова кора, 1 до 2 чаени лъжички бадемови трици.
Приготовление: Белтъкът се разбива на сняг. В него се прибавят лимоновият сок и лимоновата кора. С помощта на бадемовите трици се забърква каша, която трябва да е гъста, но да може да се маже.
Времетраене на въздействието: След нанасянето на маската трябва да минат 10 минути. Препоръчва се това време да не се удължава, тъй като маската става твърде корава.
Снемане: Втвърдената маска се омекчава с хладки компреси и след това се отделя внимателно от кожата. Завършъкът на процедурата е третиране със студена вода.

Друга стягаща белтъчна маска
Състав:
1 белтък, 1 чаена лъжичка пчелен мед, 1 до 2 чаени лъжички фасулено брашно.
collin-paris-face-care5Приготовление: Белтъкът се разбива в стъклен съд на сняг. След това се прибавя медът. Количеството на фасуленото брашно може да бъде 1 до 2 чаени лъжички. С него се забърква гъста каша, тъй като маската се нанася на дебел пласт с шпатула. Количеството й е достатъчно и за нанасянето по шията.
Времетраене на въздействието: То може да бъде продължено до 25 минути.
Снемане: С хладка вода. Препоръчва се последващо третиране със студена вода.

Маска с въздействие, обновяващо кожата
Състав: 1 равна чаена лъжичка пшеничено масло, 1 чаена лъжичка фасулено брашно, 1 чаена лъжичка каолин, 5 капки лецитиново масло.
Свойства: Богатите на витамини масла осигуряват на кожата приток от хранителни вещества, които се поемат бързо от отпусната кожа.
Приготовление: За засилване на въздействието се препоръчва маската да се забърка с малко топло мляко, тъй като по този начин маслата емулгират по-добре.
Времетраене на въздействието: 15 до 20 минути.
Снемане: Маската се измива с топла вода, след което лицето се изплаква със студена вода.

 

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

+ 32 = 34

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>